Skip to main content

O altă problemă importantă de analizat este impactul pe care fenomenele naturale cauzate de schimbarea climatică îl pot avea în raport cu evoluția fenomenului de sărăcie energetică.

Există puncte de vedere care susțin reducerea sărăciei energetice proporțional cu creșterea temperaturii și dispariția perioadelor friguroase și îndelungate. Alte puncte de vedere susțin că va avea loc o creștere a fenomenului prin apariția unor NOI FORME de sărăcie energetică, printre care și sărăcia energetică de vară sau forme ale sărăciei energetice asociate altor fenomene meteo extreme.

Măsurile luate de guverne trebuie să țină seama de aceste evoluții climatice inevitabile, să le recunoască impactul la nivel de populație și să producă soluții potrivite. Abordarea dominantă la nivel de soluții ține tot de măsurile de reabilitare termică a clădirilor, dar care să țină cont de diversitatea de manifestări climatice de-a lungul anului – reabilitări care să producă efecte atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă, capabile să mențină temperaturi interioare constante pe tot parcursul anului.

Leave a Reply